LOKALNI PRORAČUNI I KOMUNALNE INVESTICIJE (Opatija, 18.-19.10.): Priprema proračuna za postkrizno i postpandemijsko razdoblje!

Časopis Komunal 18. i 19. listopada u Opatiji (Hotel 4 opatijska cvijeta) organizira konferenciju „LOKALNI PRORAČUNI I KOMUNALNE INVESTICIJE – Proračuni za 2022.

Skup se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva financija, a poslužit će kao platforma za sveobuhvatnu raspravu predstavnika JLS, županija i komunalnih poduzeća o pripremama za izradu proračuna za naredno razdoblje te potrebi postizanja visoke razine transparentnosti, kao i o preduvjetima za provedbu i korištenje sredstava iz NPOO-a.

Izazovno razdoblje za javne financije kroz proteklih 18 mjeseci obilježio je pad pojedinih gospodarskih aktivnosti, kao i visoka izdvajanja za javno zdravstvo, dok se cjelokupna Covid kriza snažno odrazila i na poslovanje mnogih javnih subjekata i korisnika proračunskih sredstava. Stručnjaci iz istraživačkog, konzultantskog i akademskog miljea u javnim istupima zagovaraju potrebu nastavka reformi teritorijalnog i fiskalnog ustroja države, a što se svakako u skoroj budućnosti može odraziti i na razinu financiranja, poput ulaganja i održavanja komunalne infrastrukture, kao i na provedbu procesa najavljenog okrupnjavanja lokalne samouprave.

Konferencija će okupiti ključne dionike na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini koji su zaduženi za javne financije, kao i sveučilišne stručnjake te predstavnike komunalnog sustava i druge korisnike proračunskih sredstava. Očekuju se dinamična interakcija i rasprave predstavnika JLS te tvrtki iz komunalnog gospodarstva, predstavnika znanstveno-istraživačke zajednice, ali i zastupnika u Hrvatskom saboru, kao i u Europskom parlamentu.

 

Ključne teme:

priprema proračuna

digitalizacija i transparentnost

preduvjeti za korištenje sredstava iz NPOO-a

reforma teritorijalnog i fiskalnog ustroja

lokalni projekti i investicije

 

PRIJAVNICA

Kako se prijaviti? Ispunjenu prijavnicu pošaljite na e-mail: info@komunal.hr

Imate pitanje ili prijedlog? Želite prijaviti predavanje? Slobodno nam se javite!

 

Komentiranje nije dozvoljeno.