GRAD PAZIN UVODI TRANSPARENTNU KOMUNIKACIJU S GRAĐANIMA: Predstavljena platforma Pazin-Otvoreni grad

Grad Pazin uveo je novu platformu, odnosno programsku aplikaciju za transparentnu komunikaciju s građanima. Platforma Pazin – Otvoreni grad građanima pruža niz elektroničkih usluga koje se odnose na informiranje ili komunikaciju s gradskom upravom te daje uvid u funkcioniranje grada.

Za građane Grada Pazina to od sada znači jednostavno praćenje otvorenih predmeta, uvid u osobne račune i gradski proračun, skraćeno vrijeme čekanja, brži i lakši pristup predmetima, smanjenje administracije, uključivanje u donošenje odluka prijedlozima i slično, a partner u implementaciji bila je domaća tvrtka Libusoft Cicom.

Gradonačelnica Jašić je istaknulakako je ovo tek prvi korak ka većoj transparentnosti i digitalizaciji, te se nada da će uskoro, čim svi proračunski korisnici prijeđu na jedinstveni softver, biti moguće imati uvid i plaćati sve račune prema proračunskim korisnicima i gradskim trgovačkim društvima s jednog mjesta – platforme Pazin – Otvoreni grad, čime će se građanima olakšati upravljanje osobnim financijama.

Komentiranje nije dozvoljeno.