JAVNE ZGRADE U VELIKOJ GORICI DOBIVAJU SOLARNE ELEKTRANE: Kreće 4,9 milijuna kuna vrijedan projekt

Grad Velika Gorica kreće u realizaciju projekta ”Velika Gorica Solarni grad – ODBROJAVANJE” koji ima za cilj korištenje sunčeve energije na javnim zgradama u gradskom vlasništvu. Tako će se solarnom energijom napajati velikogoričke škole, vrtići, sportski i drugi društveni objekti.

Sunčane elektrane koje će se postaviti godišnje će proizvoditi preko 600 MWh zelene električne energije. Proizvedena električna energija koristit će se za pokrivanje vlastite potrošnje na lokacijama samih objekata, dok će se viškovi proizvedene energije prodavati.

Sredstva su osigurana putem Financijskog mehanizma Europskog gospodarskog prostora. Nositelj projekta je Grad Velika Gorica, a partneri na projektu su Turistička zajednica grada Velike Gorice, Veleučilište Velika Gorica i The Energy Farm International Foundation iz Norveške.

Ukupna vrijednost projekta je oko 4,9 milijuna kuna, od čega će se putem navedenog financijskog mehanizma osigurati bespovratnih 4 milijuna kuna, dok će se preostali iznos financirati iz proračuna Grada, te proračuna projektnih partnera.

Kroz projekt će se izgraditi sunčane elektrane na ukupno 22 objekta na širem području grada.

Komentiranje nije dozvoljeno.