ZAGREB MORA BITI PREDVODNIK U ODVOJENOM PRIKUPLJANJU OTPADA: Održane edukativne aktivnosti na tri gradske lokacije

U sklopu projekta „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“ na tri zagrebačke lokacije – Trgu bana Jelačića, Cvjetnome trgu i Zrinjevcu, održana je manifestacija u sklopu koje su predstavljene sve aktivnosti kojima Grad Zagreb senzibilizira javnost o temi održivog gospodarenja otpadom.

Prisutne je s aktivnostima upoznala zamjenica gradonačelnika doc. dr. sc. Olivera Majić koja je naglasila kako je najvažnije da svi zajedno mijenjamo navike i promišljanja o otpadu koji može biti korisna sirovina. – Mijenjanje navika je najteži i dugotrajni proces. Sloganom „Stavi pravu stvar na pravo mjesto“ pokazujemo da recikliramo i ponovno uporabljujemo – rekla je zamjenica Majić i nadodala kako je odgovornost za pokretanje kružnog gospodarstva na svima nama. – Provodeći ove kampanje kontinuirano, zajedno ćemo mijenjati navike i doprinijeti da naš Zagreb bude čišći, zeleniji i konkurentniji – Zagreb sretnih ljudi – zaključila je Majić.

Sve aktivnosti su osmišljene kako bi se građani mogli informirati i educirati o važnosti odvojenog prikupljanja otpada te načinu na koji se to radi, ali i da ih se motivira na veći osobni angažman u tome procesu. Tako su organizirane različite igre, dijelile su se vreće za razvrstavanje otpada, educiralo ih se o očuvanju okoliša, a mogli su se okušati i u nagradnoj igri o razvrstavanju otpada. Ukupna vrijednost projekta je 4,9 mil. KN, dok je 3,6 mil. KN sufinancirala EU.

Komentiranje nije dozvoljeno.