ORGANIZIRANO ČIŠĆENJE SAVURDRIJSKE VALE: Zaštita okoliša ne poznaje granice

Više od 180 ronioca iz Hrvatske i Slovenije te više od 30 klubova i udruženja sudjelovalo je u ekološkoj akciji čišćenja podmorja Savudrijske vale, jednom od projekata sufinanciranih sredstvima Fonda na natječaju za sufinanciranje projekata zaštite okoliša organizacija civilnog društva.

U sklopu akcije čistile su se obje strane zaljeva – slovenska i hrvatska te su ronioci uklanjali krupni otpad ispred Pirana, u Luci Piran te u Savudriji, kampu Veli Jože i u Luci Savudrija. U akciji su sudjelovala i djeca, sudionici ronilačke eko patrole koja su dva dana pomagala u čišćenju mora uz obalu i učila o izgradnji boljeg odnosa prema moru u budućnosti.

Količina otpada koja se iz godine u godinu pronalazi na morskome dnu pokazuje kolika je potreba za ovakvim projektima i kako je nužno nastaviti raditi na podizanju svijesti i edukaciji građana o važnosti zaštite okoliša – rekao je direktor Fonda Siniša Kukić. Akciju je podržao i ministar gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Tomislav Ćorić koji je u petak svečano otvorio projekt i s roniocima sudjelovao u čišćenju.

Komentiranje nije dozvoljeno.