KAKO DO POMAKA U GOSPODARENJU OTPADOM?: Pridružite nam se na konferenciji Otpad 2020 (30.09., Zagreb)

Već dobro poznata konferencija časopisa Komunal „Otpad 2020“ ove je godine na rasporedu 30. rujna u Zagrebu (hotel Westin). Riječ je o središnjem skupu na temu gospodarenja otpadom u Hrvatskoj, a glavni cilj je pokrenuti sveobuhvatnu raspravu o aktualnim sektorskim temama te pronaći rješenja za mnogobrojne izazove, ali i istaknuti primjere dobre prakse, kao i najnovije tehnologije.

Upravo je otpad jedan od gorućih problema koji muče JLS i komunalne tvrtke, a jasno je i kako smo i dalje vrlo udaljeni od dostizanja europskih ciljeva u odvajanju, recikliranju i smanjenju količine nastalog otpada. Ipak, gospodarenje otpadom je problem kojeg je nemoguće riješiti samostalnom akcijom, već se u njegovo rješavanje trebaju uključiti apsolutno svi – vladajući i državne institucije koji trebaju dati učinkovite smjernice i okvir, lokalna i regionalna razina koja će ih učinkovito provoditi, ali i građani čija odgovornost ima najveći utjecaj na pozitivne promjene.

Upravo zato, ova će konferencija dati odgovore na brojna otvorena pitanja, a očekuje se kako će okupiti dionike cjelokupnog sustava gospodarenja otpadom – od komunalnih društava, donositelja odluka na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini do sveučilišnih stručnjaka, proizvođača i dobavljača opreme i tehnologija te pružatelja konzultantskih usluga.

Više informacija i prijave: inof@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.