TRŽNICE PONOVNO OTVORENE UZ STROGA PRAVILA: Odluka se može brzo povući!

Odlukom Nacionalnog stožera civilne zaštite ponovno su otvorene tržnice diljem Hrvatske, ali vrijede stroga pravila. Tako je potrebno dodatno osigurati ulaz i izlaz ograničenog broja kupaca te postaviti pregrade od pleksiglasa. Razmak između prodavača međusobno te prodavača i kupaca mora biti od 3 do 5 metara, a propisani razmak od 3 do 5 metara mora se održavati i između kupaca koji se nalaze u prostoru tržnice.

Dodatno, mora se osigurati i da se kod ulaza, kao i u samim prostorima tržnica, ne stvaraju gužve, moraju se primjenjivati i mjere pojačane higijene i svakodnevnog čišćenja, a za korisnike se moraju osigurati punktovi s dezinfekcijskim sredstvima. Isto tako, na vidljivim mjestima moraju se istaknuti upute i preporuke za pridržavanje općih pravila o higijeni te strogoj mjeri socijalnog distanciranja.

– Mislim da smo poduzeli sve preventivne radnje i zbog sigurnosti građana i sigurnosti prodavača. Što se svi budu više držali mjera, taj dio popuštanja mjera će trajati –  najavio je ministar Davor Božinović i dodao da će, bude li kršenja mjera, Nacionalni stožer reagirati.

Komentiranje nije dozvoljeno.