NOVI TERMIN STUDIJSKE POSJETE ŠPANJOLSKOJ: 17.-21.04. pet dana za komunalnu infrastrukturu

Časopis Komunal organizira stručnu posjetu španjolskim gradovima Malaga i Sevilla, uz posjetu Gibraltaru u novom terminu od 17.-21.04.2024. Petodnevno putovanje uključuje niz stručnih sadržaja koji imaju za cilj razmjenu najboljih komunalnih praksi iz domene funkcioniranja jedinica lokalne i područne/regionalne samouprave, kao i komunalnih tvrtki.

Institucionalne posjete uključuju gradske tvrtke i javnu upravu u gradovima Malaga i Seville, kao i komunikaciju s nadležnim tijelima u provincijskim središtima te u regiji Andaluzija. Za sudionike posjete organizirat će se edukacija s lokalnim stručnjacima koja uključuje teme zelene infrastrukture i energetske učinkovitosti, funkcioniranje modela smart cities, temu učinkovitosti javne uprave, funkcioniranja gradskih tvrtki u kontekstu radne snage, waste to energy projekte, kao i kozmopolitski karakter lokalnog urbanog i ruralnog planiranja.

Predviđene su brojne posjete komunalnoj infrastrukturi, uključujući vodno-komunalnu infrastrukturu, posebice velike projekte financirane iz EU izvora, obilazak središnjih gradskih grobalja, kao i centre za recikliranje i oporabu komunalnog otpada. U svim sredinama analizirat će se gradski prijevoz, izgradnja biciklističkih ruta i drugi aspekti javne mobilnosti. Predviđena je i tema funkcioniranja gradskih parkova i drugih javnih sadržaja koji su u nadležnosti lokalnih/regionalnih javnih tijela. Više informacija i prijave na +385 98 440 098 i info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.