POTPORA PROJEKTU NOVE GROBNE KUĆE U VARAŽDINU: Predsjednik Gradskog vijeća Damir Habijan najavio sastanak u MRRFEU-u

Predsjednik Gradskog vijeća Grada Varaždina Damir Habijan posjetio je glavno gradsko groblje kako bi se osobno informirao o stanju postojeće mrtvačnice, spremnosti Parkova na odgovor na aktualnu situaciju s pandemijom koronavirusa te aktivnostima koje su Parkovi samostalno do sada poduzeli kako bi osigurali financijska sredstva za financiranje izgradnje nove grobne kuće na varaždinskom groblju.

Naime, Parkovi posljednje dvije godine upozoravaju na neadekvatnost postojeće zgrade mrtvačnice i na projekt nove grobne kuće, koji je završen još 2009. godine.  – Postojeća mrtvačnica sagrađena je 1840. godine i zaštićeni je spomenik kulture i površine je 177 m2. Dugogodišnjim korištenjem dovedena u kritično stanje upotrebljivosti – poručili su iz Parkova i nadodali kako nema primjerene prostore za obitelji pokojnika i svećenika za ceremonijal sahrane. Isto tako, nema ni primjerene prostore za pripremu mrtvonosaca, niti sanitarni čvor. Ima 4 odarnice, skučene i neprimjerene za dostojno opraštanje od pokojnika, a prostora za novu veću hladnjaču u postojećem objektu nema.

Habijan je uputio podršku projektu nove grobne kuće na varaždinskom groblju te, vezano uz spomenuto, najavio sastanak u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije na tu temu.

Komentiranje nije dozvoljeno.