IZAZOVI ZA JAVNE PRIJEVOZNIKE: Kako smanjiti širenje zaraze i pripremiti se za post-pandemijsko vrijeme?

Pandemija koronavirusa stavila je nove izazove pred globalni sektor javnog prijevoza koji je u većini pogođenih zemalja ograničen ili ukinut. Upravo se na tu temu nedavno održao webinar „Javni prijevoz u vremenu COVID-19“ američkih tvrtki za mobilna transportna rješenja.

Među ostalim, sudionici su raspravljali o načinima kako ojačati sektor nakon završetka pandemije, ali i o održavanju sigurnosti u aktualnim uvjetima. Sudionici su se složili kako je ključno dezinficirati vozila i nositi zaštitne maske. Isto tako, svaki potencijalni dodir treba svesti na minimum, pa čak i po cijenu eliminacije naplate karata. Neki prijevoznici su odlučili ukinuti noćne linije i zamijeniti ih subvencioniranim vožnjama uslugama kao što su Uber i Lyft. Dio prijevoznika je pojačao komunikaciju s putnicima putem društvenih mreža kako bi bili bolje informirani, a neki su strateški izmijenili rute putovanja.

Zaključeno je kako bi prijevoznici trebali donositi odluke temeljene na etičkom i moralnom razumijevanju uloge javnog prijevoza te da će ova pandemija biti ključna u oblikovanju budućeg narativa o značaju javnog prijevoza, prenosi portal Smart Cities Dive.

Komentiranje nije dozvoljeno.