VINKOVCI DOBILI USLUGU NAJMA ELEKTRIČNIH ROMOBILA: Dostupni su na 14 gradskih lokacija

Nakon javnih bicikala, građanima Vinkovaca odnedavno je dostupan i sustav od 150 javnih romobila koji se mogu unajmiti na 14 gradskih lokacija. Riječ je o jednogodišnjem pilot projektu koji je pokrenut u suradnji tvrtkom Bolt, a ukoliko se pokaže potreba, projekt će se nakon tog perioda dodatno širiti i razvijati.

„Ovo je odlična stvar koja će, vjerujem, bit dobro prihvaćena i u našem gradu. Prednost je ta što romobil možete, primjerice, uzeti u centru grada i ostaviti ga na nekom drugom mjestu te se njime brzo i lako prevesti na željenu lokaciju bez obzira na prometnu gužvu“, kazao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Foto: Grad Vinkovci

Bolt električni romobili trenutno su, uz Vinkovce, dostupni u još tri hrvatska grada – Rijeci, Varaždinu i Osijeku. „Imamo jasnu viziju u kojem smjeru se želimo razvijati, a to je smjer zelenog i samoodrživog pametnog grada. Stoga smo u partnerstvu s Boltom pokrenuli inicijativu „Vinkovci eco-friendly city“ te se na taj način pridružili obitelji europskih gradova koji kao alternativno prijevozno sredstvo koriste električne romobile“, nadodao je zamjenik gradonačelnika Josip Romić.

Komentiranje nije dozvoljeno.