REZERVIRAJTE SVOJE MJESTO: Oporavak lokalnih proračuna i komunalnih investicija – 31.08., Zagreb (hotel Westin)

Svega par dana je ostalo do konferencije koja će obraditi ključne probleme JLS i komunalnih društava vezane uz smanjene prihode i neizvjesnu budućnost komunalnih investicija. Naime, svjedoci smo kako je zdravstvena kriza za sobom povukla i onu gospodarsku, te kako nas očekuje težak period recesije.

Osim toga, Vlada je najavila reduciranje broja jedinica lokalne samouprave, stoga će navedena konferencija biti odlična prilika za raspravu i upoznavanje s preciznim planovima Vlade i otkrivanje razloga za najavljena okrupnjavanja i reviziju teritorijalnog ustroja.

Govorit će se i o nižim plaćama u komunalnim tvrtkama, (de)centralizaciji, fleksibilnosti porezne politike, lokalnom raspolaganju prirodnim resursima, budućnosti ulaganja i održavanja komunalne infrastrukture te drugim aktualnim temama.

Konferencija će okupiti dionike cjelokupnog komunalnog sustava, od predstavnika komunalnih društava, donositelja odluka na lokalnoj, regionalnoj i državnoj razini do sveučilišnih stručnjaka. S obzirom na aktualnost tema lokalnih proračuna i razmjer komunalnih investicija u Hrvatskoj i regiji, očekuju se dinamična interakcija i rasprave predstavnika JLS te tvrtki iz komunalnog gospodarstva iz Hrvatske i regije, zastupnika u Europskom parlamentu i predstavnika udruga, gradskih i općinskih vlasti i drugih stručnjaka.

Više informacija: info@komunal.hr

PRIJAVNICA

PROGRAM

 

 

 

Komentiranje nije dozvoljeno.