TEHNIX RAZVIJA OPREMU ZA PRIHVAT PUTNIKA U ZRAČNIM LUKAMA: Nastavak inovativnog pristupa

Nakon zapaženog proizvodnog iskoraka u području epidemiološke opreme tijekom protekla dva mjeseca kada je međimurska kompanija Tehnix razvila  specijalne korona kabine za svjetsko tržište, inoviran je novi uređaj za spaljivanje infektivnog otpada ”kremator”. Sada iz Donjeg Kraljevca pristižu informacije o razvoju cijelog koncepta – tehnološkog sustava za prihvat putnika u zračnim lukama.

Kapacitet takvih testing jedinica je predviđen za 50 ili 100 osoba na sat, ali za veće aerodrome poput Dubrovnika ili Zagreba kapacitet se može povećati i na 800 putnika. Sada je prilika za održiv i kontroliran turizam, koji može koristiti opremu koju smo razvili i atestirali u Hrvatskoj. – Naši tipski zaštitni korona moduli postigli su dobre rezultate, a u bolnici u Čakovcu koja ih koristi nije bilo zaraženih osoba među osobljem. Sada razvijamo model koji bi trebao ubrzati prihvat i obradu putnika prije ulaska u aerodromsku zgradu, na vrlo siguran i pouzdan način, što može pomoći oporavku i razvoju turističke industrije – rekao je  direktor Tehnix-a Đuro Horvat.

– Osim zračnih luka naše modularne jedinice za prihvat gostiju mogu koristiti i kampovi, hoteli, marine ili udruženi mali iznajmljivači. Pandemija još uvijek traje i moramo se prilagodit novim uvjetima u kojima održivi turizam ima dobre šanse a Hrvatska se treba brendirati kao sigurna destinacija – zaključio je Horvat.

Komentiranje nije dozvoljeno.