SMART CITY ĐAKOVO: Grad želi čuti mišljenje građana o implementaciji pametnih rješenja

Grad Đakovo želi postati „pametni grad“ te razvija sukladnu strategiju – Smart city Đakovo. Cilj strategije je povećanje kvalitete i standarda života građana te razvoj digitalne uprave i usluga građanima, napredne i učinkovite komunalne infrastrukture, energetske učinkovitosti i inovativnog gospodarstva kojeg prate aktivni i digitalno obrazovani građani.

Upravo zato, Grad poziva sve građane da se uključe u ispunjavanje ankete kako bi kreirali „smart“ rješenja na temelju njihovih želja. – U fokusu svake strategije pametnog grada nalaze se građani s obzirom na to da se sama smart rješenja kreiraju s ciljem olakšanja njihovih života u zajednici, kao i poboljšanja životnog standarda u gradu – poručuju iz gradske uprave.

Prikupljanje povratnih informacija stvara dodatan izvor informacija i omogućuje precizniju odrednicu područja fokusa za izradu prijedloga pametnih rješenja, stoga je cilj ove ankete preispitati mišljenje građana o trenutnom statusu, željama za boljitak te primjenjivost budućih prijedloga. Anketa je dostupna na poveznici: https://ec.europa.eu/eusurvey/runner/SmartCity_Djakovo_Upitnik_gradani

Komentiranje nije dozvoljeno.