SASTANAK FONDA I UDRUGE STRUJNI KRUG: Izneseni prijedlozi za daljnje poticanje korištenja električnih vozila

Predstavnici Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost održali su radni sastanak s udrugom Strujni krug. Udruga okuplja oko 700 članova, a zalaže se za modernizaciju prometne infrastrukture u Hrvatskoj s ciljem povećanja broja električnih vozila na našim prometnicama.

Hrvoje Prpić i Saša Cvetojević u ime udruge su predstavili inicijativu da kroz pilot projekt, koji žele pokrenuti u suradnji s jedinicama lokalne samouprave i hrvatskim tvrtkama, osiguraju dovoljan broj mjesta za punjenje automobila na način da se priključci za punjenje ugrade u stupove javne rasvjete.

„Provedbom ovog projekta ta infrastruktura bi se disperzirala i učinila dostupnijom pa se automobili više ne bi trebali puniti na parkirnim mjestima na kojima su postavljane punionice nego bi vlasnici automobila to mogli napraviti i u svojim kvartovima“, pojasnio je Saša Cvetojević.

Na sastanku je također bilo riječi i o formi provođenja javnih poziva Fonda koji se tiču sufinanciranja kupnje električnih vozila. Prpić je istaknuo kako je pohvalno da su poticaji u Hrvatskoj jedni od najvećih u Europi jer je to sigurno dalo zamah i utjecalo na promociju ove vrste automobila, a dogovoreno je i kako će Fondu pismeno dostaviti prijedloge članova udruge o modalitetima poticaja za električne automobile.

„Fond snažno podržava transformaciju prometnog sustava, što dokazuju i javni pozivi ukupno vrijedni preko 210 milijuna kuna koje smo u ovoj godini, usprkos situaciji s koronavirusom, uspješno proveli“, rekao je direktor Fonda Siniša Kukić te istaknuo kako je spreman razmotriti sve konstruktivne ideje koje idu u pravcu korištenja „zelenih“ tehnologija.

Komentiranje nije dozvoljeno.