UDRUGA INOVATORA ODLUČILA: EKOMUNAL vozilo je inovacija godine!

Udruga inovatora Hrvatske proglasila je Tehnixovo EKOMUNAL vozilo za skupljanje i odvoz otpada inovacijom 2019. godine. U konkurenciji za ovo prestižno priznanje bilo je sveukupno 16 inovacija.

EKOMUNAL vozila karakterizira 30 % manja potrošnja goriva te 20% veći volumen prihvata otpada, a nadogradnja TEHNIX se proizvodi u kapacitetima od 5 do 22 m3. Nadogradnja također ima ugrađen tlačno osjetljivi sustav za maksimalnu sabijenost otpada u prihvatnoj komori, a sabijanje i izbacivanje otpada vrši se uz pomoć trostupanjskog teleskopskog cilindra. Vozila posjeduju videonadzor na stražnjoj strani, kao i kontrolu i rasvjetu utovarnog prostora.

Vozilo je od predstavljanja do danas steklo povjerenje brojnih komunalnih društava pa ga se u službi čišćeg okoliša može vidjeti na ulicama diljem Hrvatske.

Odluka o proglašenju inovacije godine donesena je na elektronskoj sjednici. Od 16 prijavljenih inovacija, tri su dodatno raspravljene tijekom sjednice, a Ocjenjivački sud na kraju se odlučio za popularno Tehnixovo komunalno vozilo.

Komentiranje nije dozvoljeno.