EUROPSKI KLIMATSKI PAKT: Građani će oblikovati zeleniju Europu

Europska komisija pokrenula je europski klimatski pakt, inicijativu na razini EU-a kojom poziva građane, zajednice i organizacije da se angažiraju u borbi protiv klimatskih promjena i izgradnji zelenije Europe.

Klimatski pakt je dio europskog zelenog plana, a zamišljen je kao platforma koja će svima omogućiti da dijele informacije, raspravljaju, aktivno sudjeluju u rješavanju klimatske krize i priključe se pokretu za zaštitu klime koji u Europi sve više dobiva na važnosti.

„Namjera je svima u Europi pomoći da daju svoj doprinos u svakodnevnom životu, dati im priliku da se aktivno uključe u zelenu tranziciju i inspiriraju jedni druge. U borbi protiv klimatskih promjena svatko od nas može nešto poduzeti i svi možemo doprinijeti“, rekao je izvršni potpredsjednik za europski zeleni plan Frans Timmermans.

Pakt je zamišljen kao otvorena, uključiva i rastuća inicijativa za zaštitu klime. Regije, lokalne zajednice, industrija, škole i civilno društvo pozvani su da razmjenjuju informacije o klimatskim promjenama i uništavanju okoliša te o tome kako se nose s tim problemima koji nam ugrožavaju egzistenciju. Radom na internetskoj platformi i u dijalogu i razmjeni mišljenja s građanima poticat će se povezivanje digitalne i zelene tranzicije, a službeno pokretanje pakta je najavljeno za 16. prosinca.

Komentiranje nije dozvoljeno.