SANACIJE DIVLJIH DEPONIJA U ŠIBENIKU: Uklonjeno više od 300 tona otpada!

Grad Šibenik tijekom 2020. godine sanirao je sedam ilegalnih odlagališta otpada na svom području na kojima je uklonjeno više od 300 tona otpada. Za sanaciju je utrošeno više od 100 tisuća kuna, a osim djelatnika Zelenog grada u čišćenju dijela ovih ilegalnih deponija sudjelovali su i volonteri Powerlifting kluba Šibenik.

Otpad je uklonjen s lokacija na području Grebaštice, Sitno Donjeg, Konjevrata, Jadrtovca, Solina, vojarne Brbirskih knezova te na otoku Žirju. „Apela nikad dosta i zaista se nadam da će neodgovorni pojedinci prestati s ovom ružnom navikom nagrđivanja okoliša“, kazao je pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti Ante Nakić.

„Sanacija nelegalnih odlagališta obveza je Grada Šibenika i gradskog proračuna, a sredstva koja smo uložili za ovu svrhu mogla su biti preusmjerena u nešto mnogo korisnije, kao što je uređenje ili opremanje dječjih igrališta. Osim toga, komunalnim redarima iznimno je teško ući u trag počiniteljima, a u ovim slučajevima izdano je 13 obveznih prekršajnih naloga od čega je naplaćeno svega 5.671 kuna“, zaključio je Nakić.

Važno je napomenuti kako sve fizičke osobe imaju pravo godišnje besplatno odložiti do 1 tone krutog otpada na reciklažnom dvorištu na prostoru Bikarca, dok je cijena deponiranja građevinske šute i otpada na odlagalištu Bikarac 20 kuna po toni.

Komentiranje nije dozvoljeno.