POVIJESNI PROJEKT U VELIKOJ GORICI: Krenuli radovi na aglomeraciji i pročistaču

Dugoočekivani projekt Aglomeracija Velike Gorice, odnosno projekt postavljanja 145 km novih kanalizacijskih cijevi i priključenja domaćinstava na kanalizacijski sustav s gradnjom novog pročistača, nedavno je započeo u svojem građevinskom dijelu.

Riječ je o najvećem komunalnom projektu u povijesti Velike Gorice, a koji je pripreman gotovo 10 godina i teži više od 700 mil. KN. – Projekt je u pripremi trajao puno godina, možda i predugo, ali ušli smo u Europsku uniju pa su se omogućili i drugi izvori financiranja, kao što su sredstva EU fondova, u ovom slučaju je to 69% potpore, što je značajan iznos. Potpisali smo sve ugovore, tri natječaja kojim pokrivamo područje grada gdje nije izgrađena kanalizacija, i uskoro očekujemo objavu natječaja za izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u dodatnoj vrijednosti preko 20 mil. EUR – rekao je gradonačelnik Dražen Barišić.

Sami radovi bit će vrlo izazovni pa se građani mole za strpljenje. – Ovo će biti jedan veliki izazov za nas i izvođača. Dobit ćemo suvremeni kanalizacijski sustav, a i samim time vodimo brigu o zaštiti okoliša. Ovime ćemo moći kasnije dokazati Europi da brinemo, ne samo o vodama nego o zaštiti okoliša – dodao je Tomislav Jelisavac, predsjednik Uprave VG Vodoopskrbe.

Komentiranje nije dozvoljeno.