NJEMAČKA POMOGLA S 1,9 MLRD EUR SRBIJU: U komunalnu infrastrukturu uloženo 270 mil. EUR

Suradnja između Srbije i Njemačke se nastavlja, stoga je u Berlinu potpisan protokol o Programu razvojne suradnje za 2019. godinu u vrijednosti od ukupno 186 mil. EUR.

Zoran Lakićević,  državni tajnik Ministarstva graditeljstva, prometa i infrastrukture je tom prilikom objasnio kako će se u suradnji s njemačkim Saveznim ministarstvom za gospodarsku suradnju i razvoj te njemačkom bankom KfW osigurati dodatan novac za ulaganje u komunalnu infrastrukturu. Tako će se za Program 6, za čiju je provedbu bilo osigurano 50 mil. EUR, sada osigurati dodatnih 20 mil. EUR od njemačke razvojne banke KfW te 5,4 mil. EUR od njemačkog Saveznog ministarstva za gospodarsku suradnju i razvoj. Dodao je i kako će dodatnih 60 mil. EUR biti osigurano za ulaganja u komunalnu infrastrukturu te da su time otvorena vrata za financiranje novih projekata vezanih za otpad i vodoopskrbu.

Vlada Savezne republike Njemačke do sada je uložila 1,9 mlrd. EUR razvojne pomoći što ju čini najznačajnijim bilateralnim donatorom i vanjskopolitičkim partnerom Srbije. Samo u sektor komunalne infrastrukture do sada je, u suradnji s njemačkom razvojnom bankom KfW, uloženo 270 mil. EUR.

Komentiranje nije dozvoljeno.