POPLAVE U NJEMAČKOJ: Dužnosnici odbacuju krivicu za tešku tragediju

Najgore poplave u Njemačkoj u posljednjih nekoliko desetljeća potaknula je stanovništvo pogođeno poplavama na kritiku njemačkih dužnosnika. Međutim, njemačke vlasti opravdaju i brane svoje postupke.

Naime, njemački čelnici brane sustav upozorenja od poplava te napominju kako su kritike „jeftini potezi prije izbora“. Ministar unutarnjih poslova Sjeverne Rajne-Vestfalije Herbert Reul rekao je kako, iako njegova država nije riješila poplavu, nije “bilo većih temeljnih problema” u odgovoru na katastrofu. Njemačka meteorološka služba (DWD) također je branila svoje rješavanje krize i rekla kako je agencija “učinila ono što je trebala”.

Smrtno je stradalo najmanje 165 ljudi. To obuhvaća 117 žrtava u njemačkoj pokrajini Rajna-Palatinat i 47 smrtnih slučajeva u susjednoj Sjevernoj Rajni-Vestfaliji. Također, navodi se kako je jedna osoba umrla u Bavarskoj. Njemačka vojska rasporedila je oko 1.000 vojnika za pomoć u tri države koje su najviše pogođene poplavom. Operacije traganja i spašavanja još uvijek traju.

Komentiranje nije dozvoljeno.