POBOLJŠANJE VODNOKOMUNALNE INFRASTRUKTURE VUKOVARA: Uskoro nastavak radova na izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda

Zbog nepoštivanja dinamike izvođenja radova i financijske blokade izvođača, Vodovod grada Vukovara raskinuo je krajem 2018. godine ugovor o izgradnji uređaja za pročišćavanje otpadnih voda.

U suradnji s Hrvatskim vodama, odmah po raskidu ugovora s izvođačem, započela je izrada obračuna izvedenih radova, koji je s obzirom na svoju specifičnost iziskivao dosta vremena, a pokazao je stanje izvršenosti radova u trenutku raskida ugovora, naglasili su iz Vodovoda grada Vukovara. „Vrijednost tako utvrđenih radova, kao i sam obim radova, bili su temelj za početak izrade nove dokumentacije o nabavi temeljem koje će biti odabran novi izvođač. Proveden je postupak javne nabave kako bi se odabrao izrađivač dokumentacije o nabavi koji je, odmah po potpisu ugovora, krajem 2019. g. započeo sa izradom Dokumentacije o nabavi“, kazali su iz Vodovoda.

Nakon provedene prethodne provjere izrađene dokumentacije od strane nadležnih tijela, objavljeno je prethodno savjetovanje sukladno zakonu te je krajem prošle godine objavljen poziv za nadmetanje za Dovršetak gradnje Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda grada Vukovara.

„Početkom 2021. g. održano je otvaranje ponuda. Ponude su pregledane i donesena je Odluka o odabiru. Vrijednost radova sukladno ponudi Izvođača je gotovo 71 milijun kuna što uz utvrđenu vrijednost do tada izvedenih radova koja iznosi 72 milijuna kuna dovodi do ukupne vrijednosti radova kada uređaja za pročišćavanje bude završen od gotovo 143 milijuna kuna“, pojasnili su iz vukovarske tvrtke i nadodali kako se uvođenje izvođača u posao očekuje do lipnja, a sam rok za dovršetak radova je 18 mjeseci.

Tako bi Vodovod grada Vukovara početkom 2023. trebao dobiti suvremen i učinkovit uređaj za pročišćavanje otpadnih voda.

Dodajmo još i kako je Društvo tijekom 2020. u projektiranje, izgradnju i rekonstrukciju sustava odvodnje uložilo gotovo 1,5 milijuna kuna. S ulaganjima se nastavlja i u ovoj godini pa se tako za rekonstrukciju dijela kolektora vrijednog gotovo 1 milijun kuna očekuje potpisivanje ugovora tijekom svibnja, a istovremeno ulažu i u nova projektiranja kako bi projekti bili spremni za buduće razdoblje.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.