OPORAVAK LOKALNIH PRORAČUNA I KOMUNALNIH INVESTICIJA: Rezervirajte datum – 31.08.2020. u hotelu Westin!

Časopis Komunal priprema novu konferenciju pod nazivom „Oporavak lokalnih proračuna i komunalnih investicija“, a koja će se održati 31. kolovoza u zagrebačkom hotelu Westin. Svjedoci smo kako je zdravstvena kriza uvelike doprinijela teškoj gospodarskoj situaciji, čiji se vrhunac tek očekuje krajem ove i početkom iduće godine. Gradski i općinski proračuni već su značajno umanjeni zastojem svih gospodarskih aktivnosti tijekom proljeća te slabom turističkom sezonom pa će većina JLS morati provesti rebalans.

Istovremeno, manje je sredstava za investicije, a sukladno tome očekuju se i pad komunalnog standarda, otpuštanje radnika te kraća, ali intenzivnija recesija cjelokupnog gospodarstva u RH. Kako se nositi sa svim nadolazećim izazovima i iz najavljene krize izvući najbolje –  bit će jedna od tema konferencije časopisa Komunal.

Govorit će se i o nižim plaćama u komunalnim tvrtkama, (de)centralizaciji, fleksibilnosti porezne politike, lokalnom raspolaganju prirodnim resursima, budućnosti ulaganja i održavanja komunalne infrastrukture te drugim aktualnim temama.

PRIJAVNICA

Više informacija: info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.