OGULIN USKORO DOBIVA SORTIRNICU: U tijeku su završni radovi

Ogulinska sortirnica uskoro bi trebala biti završena i spremna za korištenje. Riječ je projektu vrijednom 14,9 milijuna kuna, od čega je 12,5 milijuna sufinancirano iz EU fondova, a ugovor o gradnji gradonačelnik Dalibor Domitrović potpisao je sa zajednicom ponuditelja tvrtkom Montel d.o.o. i Tehnix d.o.o. u kolovozu prošle godine.

“Sortirnica će služiti i mještanima Brinja, Josipdola, Tounja, Plaškog, Saborskog i Otočca s čijim čelnicima sam potpisao sporazum o zajedničkom korištenju. Zajedničkim korištenjem sortirnice prikupit će se veća količina otpada što će poboljšati isplativost sortirnice”, kazao je gradonačelnik Dalibor Domitrović.

Trenutno je u tijeku priprema gornjeg ustroja za asfaltiranje, prethodi još ugradnja prozora, izvedba preostalih električnih instalacija i doprema ostatka opreme. Time će Ogulin postati prvi grad u Karlovačkoj županiji sa sortirnicom, a u Gradu vjeruju kako će ovaj projekt pomoći u povećanju recikliranja komunalnog otpada, kao i smanjenju količine otpada koji bi završio na odlagalištu te stvoriti uvjete za ponovnu uporabu i recikliranje materijala.

Komentiranje nije dozvoljeno.