NOVE KAMERE NA GROBLJU SV. ANE: Očekuju smanjenje broja krađa

Tvrtka Ukop iz Osijeka priprema gradska groblja za nadolazeći blagdan Svih svetih. Uklanja se smeće, plastika te ostaci lampaša, popravljaju se staze i čiste odvodi. Isto tako, uoči 1. studenoga, najavljuju i novosti uz videonadzor.

Do blagdana Svih svetih udvostručit ćemo videonadzor na Aninom groblju, i to pomoću novih full HD kamera visoke rezolucije. Bit će pokriveni svi ulazi i veći dio groblja te smatramo da će se na taj način smanjiti broj krađa s grobnih mjesta. Visoka rezolucija pridonijet će boljoj identifikaciji počinitelja – najavio je Hrvoje Ostrički, direktor Ukopa.

Ostrički je istaknuo i izmjene u režimu vožnje kroz sama groblja tijekom nadolazećeg blagdana. Ulaz će automobilima unutar groblja biti dopušten osobama koje su teško pokretne, odnosno osobama s invaliditetom, ali samo 31. listopada i 2. studenog.

Na sam blagdan Svih svetih ulaz u groblja bit će dopušten vozilima hitne službe, vatrogascima, policiji, ali i – rikši. U njoj će se do groblja moći dovesti isključivo teško pokretne osobe i invalidi uz obvezno javljanje upravitelju groblja pri dolasku.

Komentiranje nije dozvoljeno.