NOVA VODOOPSKRBA U DUGOM SELU: Očekuje se novih 9.000 kućnih priključaka

Započeli su radovi na izgradnji i rekonstrukciji vodoopskrbnih cjevovoda i pripadnih objekata na području Dugog Sela, a provode se u sklopu projekta „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije – Zagreb Istok“. Sama investicija vrijedi 78 mil.KN, a tim će se sredstvima rekonstruirati i izgraditi oko 50 kilometara vodoopskrbe mreže i dvije crpne stanice.

Isto tako, riješit će se i veliki problem gubitka vode, istaknuo je gradonačelnik Dugog Sela Nenad Panian: – Realizacijom ovoga projekta na području našeg grada bit će izmijenjeni cjevovodi te ćemo dobiti kvalitetniju opskrbu. Infrastrukturalno ćemo dostići razinu Europske unije i to je ono na što sam osobito ponosan.

Inače, cijeli projekt rekonstrukcije vodoopskrbnog sustava na istoku Zagrebačke županije vrijedan je oko 707 mil.KN, od čega je iz Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija“ osigurano 483,9 mil.KN. Njime će se izgraditi novo vodocrpilište Kosnica, 15 crpnih stanica, 5 vodotornjeva te 316.222 metara nove mreže. Projekt obuhvaća i rekonstrukciju jedne crpne stanice i 108.152 metara mreže te izgradnju 8.934 novih kućnih priključaka.

Tako bi prosječni gubici u kompletnom sustavu trebali biti manji – umjesto dosadašnjih 29,2% iznosit će 18,6%. Projekt obuhvaća gradove Vrbovec, Dugo Selo, Ivanić Grad i Sv. Ivan Zelina te općine Brckovljani, Rugvica, Rakovec, Preseka, Gradec Farkaševac, Dubrava, Kloštar Ivanić, Križ i Bedenica, dok je razdoblje provedbe 64 mjeseca.

Komentiranje nije dozvoljeno.