NOVA ORGANIZACIJA ČIŠĆENJA OSIJEKA: Povezan rad komunalnih tvrtki

Početkom mjeseca krenula je nova organizacija održavanja javnih površina u gradu Osijeku. Riječ je o sinergiji RJ “Zelenila” i RJ “Javne higijene”, a veliko generalno čišćenje započelo je na Vijencu Ivana Meštrovića. Nakon završetka ove akcije kojom će temeljito očistiti i urediti cijeli grad, nastavit će se s redovitim uređivanjem i čišćenjem javnih površina.

Za razliku od ranije, kad “Zelenilo” i “Higijena” nisu radili sinkronizirano i nisu pratili jedni druge, sad će se raditi na novi način, najavili su iz Unikoma. Nakon košnje tako odmah kreće čišćenje istih javnih površina, a kako bi se u kraćem vremenu postigao lijep i uredan izgled grada.

„U suradnji s gradskom tvrtkom Unikom, uveli smo novi režim rada održavanja i čišćenja gradskih površina, a rezultati se već od prošlog tjedna mogu vidjeti u nekim od osječkih naselja. Navedeno znači sinkronizirani rad “Zelenila” i “Higijene”, kojim se brzo i učinkovito postiže uredan izgled grada. Uređujemo sve zelene površine, hortikulturne nasade, kosimo travu, čistimo nogostupe, kolnike i parkirališta, a spremni smo i na brzo djelovanje uslijed izvanrednih situacija. Osijek na prvom mjestu! Prvi puta u gradu zajedno djeluju jedinice “Zelenilo” i “Javna higijena”, drugim riječima kada se nešto napravi, primjerice pokosi trava, odmah se to i počisti i dodatno uredi površina na kojoj se nešto radilo, zajedno s kolnicima i pješačkim stazama”, kazao je gradonačelnik Osijeka Ivan Radić.

“Osječki Unikom brine za 294 hehtara površina i oko 170.000 četvornih metara cesta. Ovim akcijama želimo doći na razinu čistoće i uređenosti koji naši građani zaslužuju, a nakon toga samo održavati površine o kojim brinemo”, nadodao je direktor Unikoma Mario Turalija.

Komentiranje nije dozvoljeno.