NEMA OPASNOSTI ZA VODOOPSKRBU: Aqua Publica Europea se obvezala na kontinuitet kvalitete pitke vode

Aqua Publica Europea, europska asocijacija javnih vodovodnih poduzeća, a čijih 65 članica opskrbljuje više od 70 milijuna građana, izdala je priopćenje uslijed alarmantnog izbijanja COVID-19 pandemije. U priopćenju je istaknut niz konkretnih obveza kako bi se osigurao kontinuitet vodoopskrbe te kvaliteta i sigurnost vode iz slavine.

U Europi smo svi zajedno u ovome i u ovim izuzetnim okolnostima trebamo pokazati predanost, solidarnost, i zajednički radimo prije svega, osiguravajući kontinuitet osnovne javne usluge kako bi građani, već duboko pogođeni COVID-19 pandemijom, i dalje mogli, sigurno i bez brige, pristupati visokokvalitetnoj pitkoj vodi – rekla je Célia Blauel, predsjednica asocijacije.

Članovi su se tako složili kako će osigurati kvalitetnu i pitku vodu u svim područjima, uključujući i one koji su u karanteni te da će poštovati i raditi u skladu s mjerama koje donesu državne, odnosno lokalne vlasti. Isto tako, članovi su se obvezali i kako će redovito razmjenjivati iskustva i najbolje prakse putem redovnih video konferencija.

Komentiranje nije dozvoljeno.