MODERNE INOVACIJE U KOMPOSTIRANJU: Prijavite se za predstavljanje rezultata 25.02. u Međimurju

Međimurski Tehnix i partneri iz Akademije tehničkih znanosti i zagrebačkog Fakulteta kemijskog inženjerstva 25. veljače organiziraju završnu konferenciju projekta „Razvoj TEHNIX pogona za bioreaktorsko kompostiranje biorazgradivog komunalnog otpada“.

Na konferenciji će se predstaviti rezultati projekta te nove tehnologije za kompostiranje biorazgradivog otpada, koje su razvijene u sklopu projekta. Naime, novi proces bioreaktorskog kompostiranja omogućava stvaranje kvalitetnog komposta u roku od 6 do 8 tjedana, što je vrlo značajna prednost u odnosu na dosadašnje tehnologije koje isto omogućavaju kroz 10 do 12 tjedana.

Konferencija je namijenjena svima koji žele dobiti odgovore na pitanja u vezi s novim tehnologijama kompostiranja te se upoznati s cijelim procesom. “Sretan sam što sam na čelu uspješnog tima okupio sposobne, mo­tivirajuće stručnjake koji su kroz timski, stručni, administrativno slo­ženi projekt osigurali i postigli razvoj tehnologije bioreaktorskog kompo­stiranja. Cijeli projekt patentno je za­štićen, a služit će općem dobru gra­đana Republike Hrvatske, kao i ci­jelom svijetu. Razvoj nove tehnologije omogućuje održivu budućnost”, rekao je direktor Tehnixa Đuro Horvat.

Inače, u razvoj sustava bioreaktorskog kompostiranja je uloženo gotovo 15 milijuna kuna, od čega je 10 milijuna dobiveno putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Broj mjesta je zbog epidemiološke situacije ograničen, a za sve upite o sudjelovanju možete se javiti na e-mail: tehnix@tehnix.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.