KOPRIVNIČKI KOMUNALAC DOBIO DVA NOVA VOZILA: Nabavljena su uz pomoć europskih sredstava

Komunalac Koprivnica predstavio je javnosti dva nova komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpada koji su u Koprivnicu stigli zahvaljujući sufinanciranju iz fondova Europske unije. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2,6 milijuna kuna, od čega je Komunalac bespovratno dobio 1,48 milijuna kuna, što je najviši mogući iznos sufinanciranja ukupno utvrđene vrijednosti prihvatljivih izdataka projekta. Projekt je sufinanciran iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova, iz Operativnog programa ‘Konkurentnost i kohezija’.

Nataša Tetec, predsjednica Uprave Komunalca, na predstavljanju je istaknula kako će se vozila koristiti za odvoz papira, plastike i biorazgradivog otpada s kućnog praga na području grada Koprivnice i svih osam općina uključenih u uslužno područje Komunalca, a uskoro se kreće i s pilot-projektom odvoza metala s kućnog praga.

Gradonačelnik Mišel Jakšić istaknuo je kako je Koprivnica zeleni grad, grad koji brine o okolišu, a i podaci o stopi od više od 55 posto odvojeno prikupljenog otpada to i potvrđuju. Kazao je i kako je Komunalac s dva nova vozila dodatno ojačao mogućnosti odvojenog prikupljanja otpada tako da vjeruje da će postotak odvajanja i dalje rasti. Na predstavljanju vozila bio je i Đuro Horvat, generalni direktor tvrtke Tehnix d.o.o. iz Donjeg Kraljevca koja je nabavila i opremila vozila.

„Drago nam je da je Tehnix dio lijepe koprivničke priče o odvajanju otpada. Suradnja s Komunalcem je odlična i ponosni smo što smo isporučili ova dva vozila koprivničkoj komunalnoj tvrtki“, kazao je Đuro Horvat te uručio ključeve vozila predsjednici Uprave Komunalca Nataši Tetec i gradonačelniku Mišelu Jakšiću koji su potom ključeve predali vozačima koji će nove kamione svakodnevno koristiti.

Komentiranje nije dozvoljeno.