DUGO SELO KREĆE S PILOT PROJEKTOM INTEGRIRANOG PRIJEVOZA: Bolja povezanost i smanjenje prometnih gužva

Grad Dugo Selo krenuo je s pripremama za realizaciju pilot projekta integriranog prijevoza. Gradske stručne službe trenutno su u pripremi prometne studije, a nakon nje slijedi studija izvodljivosti i kreće se prema svim Ministarstvima te EU fondovima, kazao je gradonačelnik Nenad Panian za Dugoselsku kroniku. Riječ je o projektu koji bi osigurao brz i kvalitetan prijevoz do radnog mjesta, škola, bolnica i svih drugih potrebnih sadržaja.

„Dobili smo 90.000 kuna od Županije za pripremu projekta. Sada smo u pripremi prometne studije, nakon toga slijedi studija izvodljivosti i kreće se prema svim Ministarstvima, EU fondovima, otkupu zemljišta i drugo što je potrebno. Nadamo se da će ovaj pilot projekt uspjeti i da će Dugo Selo kao grad, Zagrebačka županija te cijela regija imati koristi od njega. Ono najvažnije, grad će imati kvalitetnu prometnu infrastrukturu gdje će mladi dolaziti do svog posla, a ne odlaziti van. Ovdje je uključen i javni gradski prijevoz. Intencija je povezati sva moguća prijevozna sredstva, uz autobus, vlak, bicikle, električne bicikle…“, kazao je Panian i dodao kako je cilj povezati sva naselja i smanjiti prometne gužve.

„Namjera je da se ide na autobuse koje pokreću obnovljivi izvori energije, primjerice na struju ili vodik. To ne moraju biti nužno autobusi, vidjet ćemo koji će biti najprihvatljiviji sistem nakon prometne studije, moguće je uključivanje mikroprijevoznika. Želja je da se povežu sva naselja, da se do kolodvora dovozi i odvozi, da se smanje prometne gužve. Uključio bi se i HŽ s većim brojem linija. Nadamo se velikim subvencijama. Ovim zahtjevnim projektom osigurali bismo pristupnost i brz i kvalitetan prijevoz do radnog, mjesta, škole, bolnice i svih drugih sadržaja“, zaključio je gradonačelnik.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.