PREDSJEDNIK MILANOVIĆ OSNOVAO VIJEĆE ZA ENERGETSKU TRANZICIJU: Okuplja 16 stručnjaka, a predsjednik je dr. sc. Julije Domac

Predsjednik Zoran Milanović osnovao je Vijeće za energetsku tranziciju čiji će glavni zadatak biti organizacija i vođenje stručne rasprave o posebno važnim pitanjima iz područja energetske tranzicije u svrhu pripreme i komuniciranja stručnih podloga i smjernica te izrade strateške platforme od interesa za RH.

Predsjednik je poručio kako od početka mandata nastoji svojim aktivnostima i izjavama poslati poruku o važnosti tema klimatskih promjena i zelenih politika te da treba jačati svijest o potrebi energetske tranzicije. – Ovo je grupa naših ponajboljih stručnjaka, ovo su respektabilni ljudi, ovo je multidisciplinaran pristup i od njih očekujem da proizvedu dokument koji može ići i u zakonodavnom smjeru kao naš doprinos, ne raspravi nego putu na kojem se zajedno nalazimo, koji ćemo možda ponuditi i Vladi i Hrvatskom saboru – rekao je Milanović i dodao kako će i u budućnosti nastaviti raditi na ovoj temi.

Predsjednik Vijeća predsjednika Republike Hrvatske za energetsku tranziciju dr. sc. Julije Domac, posebni savjetnik Predsjednika za energiju i klimu rekao je da će Vijeće pokušati savjetovati Predsjednika Republike, davati smjernice, podići razinu ambicije i kvalitete rada u svim sektorima koji se tiču energetske tranzicije. – Energetska tranzicija nije pitanje tehnologija, energetska tranzicija je pitanje pravednosti, davanja jednakih mogućnosti svim našim građanima, energetska tranzicija je pitanje jednakosti, održivosti, morala, generacijske solidarnosti, domoljublja, budućnosti, svega onoga što moramo ostaviti ne samo budućim generacijama, nego i samima sebi – poručio je Domac.

Komentiranje nije dozvoljeno.