GRAD ZAGREB PREDSTAVIO ONLINE TRŽNICU: „Nadamo se da će biti od koristi i nakon ove krize!“

U Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma predstavljena je nova usluga – Online tržnice Grada Zagreba. Riječ je o virtualnoj tržnici na kojoj će svoje proizvode nuditi obiteljska poljoprivredna gospodarstva i obrtnici s područja Zagreba i okolice.

Platforma, koja će povezati proizvođače i kupce, ima za cilj promicati upravo lokalne proizvođače jer pojedine mjere ograničenja, uzrokovane pojavom koronavirusa, izravno utječu na njihovo poslovanje. – Najvažnije je da ovih 50 proizvođača mogu i dalje nuditi svoje artikle kupcima – rekao je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Pročelnik Ureda gradonačelnika Miro Laco istaknuo je kako ovaj projekt ide ruku pod ruku s digitalizacijom javnih usluga koju Grad Zagreb provodi već nekoliko godina, s posebnim osvrtom prema građanima. – Tri osnovna preduvjeta ove usluge su jednostavnost, funkcionalnost i da je ona besplatna. Usluga proizvođačima jamči siguran plasman njihove robe, a nakon što se navedu osnovni podaci, vlasnik OPG-a bira vrstu artikla koju nudi te vrijeme i područje dostave – rekao je Laco.

Dodajmo još i kako se u Gradu nadaju kako će ova platforma biti u funkciji i od pomoći proizvođačima i kupcima i nakon prolaska ove krize.

Komentiranje nije dozvoljeno.