ZELINSKE KOMUNALIJE PREDSTAVILE NOVA VOZILA: Sufinancirana su EU sredstvima

Zelinske komunalije predstavile su nova vozila za sakupljanje odvojenog opada koja su osigurana kroz projekt sufinanciran putem EU fondova. Ukupna vrijednost projekta iznosila je 2,67 mil. KN, od čega bespovratna sredstva iznose 2,13 mil. KN.

Cilj je poboljšati postojeći sustav odvojenog sakupljanja otpada na području grada pomoću dva vozila – jednog vozila većeg kapaciteta od 16m3 te drugog vozila manjeg kapaciteta od 7-7,5m3. „Zelinske komunalije javile su se na natječaj raspisan u ožujku ove godine, a već do 15. travnja pripremili smo svu potrebnu dokumentaciju i uspjeli se prijaviti pod rednim brojem 1. Osim brzine, dokazali smo i kvalitetu predane dokumentacije i osigurali maksimalni iznos subvencioniranja“, izjavio je Ivan Dananić, direktor Zelinskih komunalija.

Gradonačelnik Svetog Ivana Zeline Hrvoje Košćec naglasio je odlične rezultate u odvojenom skupljanju otpada: „Prvi smo u Zagrebačkoj županiji počeli s odvojenim skupljanjem i odvozom otpada, a i danas smo, uz Svetu Nedelju, najbolji grad prema stupnju selektiranja otpada. U 2019. godini Zelinske komunalije su na području grada prikupile 1.559 tona smeća, a od toga smo 350 tona ili 22,67% odvojili kao korisne sirovine za daljnju upotrebu.“  Gradonačelnik je dodao i kako se ne smiju zanositi ovim rezultatom, već težiti cilju da najmanje polovica otpada bude selektirana i reciklirana, a u čemu će pomoći upravo ova vozila.

Grad Sveti Ivan Zelina kontinuirano ulaže u komunalnu opremu. Tako je 2015. godine osigurao novo vozilo, a zatim 2017. godine još jedno novije vozilo za prikupljanje otpada. Nakon toga, 2019. godine kupljen je traktor sa priključcima za košnju bankina i za potrebe zimske službe. Nabavom novih vozila i zamjenom starih smanjili su troškove goriva i održavanja te omogućili pružanje ujednačene komunalne usluge svim korisnicima na području Grada Svetog Ivana Zeline.

Projekt Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada na području grada Sveti Ivan Zelina, KK.06.3.1.18.0001 sufinancirala je Europska unija iz Kohezijskog fonda.

 

Komentiranje nije dozvoljeno.