EIB FINANCIRA ZELENI PROMET DILJEM EUROPE: 2 mlrd. EUR za obnovu voznog parka

 

Odobrena su nova, značajna ulaganja u promet u Austriji, Njemačkoj, Mađarskoj, Italiji, Španjolskoj, Švedskoj, BIH i Ukrajini. Dobra vijest je stigla iz Europske invisticijske banke koja je za to odobrila više od 2 mlrd. EUR.

Tako će u Njemačkoj EIB financirati ulaganja u gradove diljem zemlje kako bi obnovila i poboljšala autobusne usluge i smanjila zagađenje, a osigurano je i 60 novih vlakova koji će zamijeniti regionalne dizelske u Sjevernoj Rajni – Vestfaliji. Mađarska će nabaviti 25 novih električnih vlakova, a Španjolska njih čak 211 kako bi zamijenila zastarjeli vozni park.

EIB će također financirati hibridne vaporette i regionalna ulaganja u promet u Veneciji. Tako će Venecija napraviti još jedan korak prema boljoj zaštiti okoliša s čak 208 energetski učinkovitih autobusa i 15 hibridnih vaporetta. U Grazu će se modernizirati tramvajski i autobusni prijevoz, a napravit će se i 4,4 km novih tračnica. EIB će se baviti i zagušenim cestama u BIH i Ukrajini te proširenjem baltičke luke Ystad.

 

 

 

 

Komentiranje nije dozvoljeno.