DUBROVAČKI PRORAČUN MANJI ZA VIŠE OD 100 MIL. KN: Gradonačelnik Franković: „Jesen i zima će biti teži!“

Jedan od najpogođenijih gradova u Hrvatskoj što se tiče proračunskih prihoda je svakako Dubrovnik. Naime, dubrovačko Gradsko vijeće usvojilo je rebalans proračuna za tekuću godinu u iznosu od 653,6 mil. KN, što je za 116,2 mil. KN manje u odnosu na planirano.

Gradonačelnik Mato Franković je najavio još jedan rebalans proračuna u listopadu, kad će gospodarska situacija biti još jasnija. Isto tako, rekao je i kako će Grad podići kredit u iznosu od 100 mil. KN. – Time ćemo zadržati financijsku stabilnost i osigurati „malo više zraka“ do travnja 2021., bez minusa na računu. Sva su naša društva u otežanoj situaciji, ali nema mjesta za paniku i držimo sve pod kontrolom – rekao je Franković.

Gledali su nas kao bahate i bogate ljude i to nam se obilo o glavu. Mi nismo bogati, jer smo imali velika proračunska sredstva, ali isto takve proračunske obveze. Dubrovnik je grad s 42.000 stanovnika, ali je taj broj ljeti dvostruko veći pa nam treba triput veća kanalizacija, odvodnja i kapacitet vode – objasnio je Franković i zaključio kako će jesen i zima biti financijski puno teži, ali i da veliku pomoć očekuju iz fondova EU.

Komentiranje nije dozvoljeno.