DOLAZAK INVESTITORA: Grad Dugo Selo puni novu poduzetničku zonu

Grad Dugo Selo dobio je prve ozbiljne upite investitora za kupovinu zemljišta u novoj Poduzetničkoj zoni Črnovčak. Riječ je o dvije tvrtke koje se bave građevinskom i servisnom djelatnošću, a odluku o kupovini trebalo bi u srpnju potvrditi Gradsko vijeće.

Poduzetnička zona Črnovčak prostire se na milijun četvornih metara i nalazi se na strateški važnom položaju u blizini metropole i ključnih prometnica. Većina zone, točnije 900.000 četvornih metara je u državnom vlasništvu, dok je Grad Dugo Selo vlasnik 100.000 kvadrata, a za koje su sada došli konkretni upiti investitora.

Brojne pogodnosti

Gradonačelnik Nenad Panian rekao je kako je pred zaključenjem dolazak dvaju investitora koji se bave građevinskom i servisnom djelatnošću, a interesiraju se za zemljišta veličine 8.000 m2 i 30.000 m2.

„Investitore smo privukli našom gospodarskom politikom. Naime, Dugo Selo nudi niz olakšica za greenfield investicije. Primjerice, ovisno o broju zaposlenika i kubikaži proizvodnog pogona, investitori koji odluče doći u našu poduzetničku zonu mogu biti oslobođeni i do 100 posto iznosa za komunalnu naknadu u prvoj godini. U drugoj godini plaćaju 50 posto, dok u trećoj godini imaju popust od 25 posto. Isto tako, cijena zemljišta je vrlo poticajna za ulaganje i zbog svega toga smo doveli prve investitore u našu novu poduzetničku zonu“, poručio je gradonačelnik.

U planu su i nova prometnica i poduzetnički akcelerator

Osim toga, u Dugom Selu planiraju i nove radove u poslovnoj zoni kako bi zadovoljili sve potrebe budućih korisnika. Tako je trenutno u tijeku izrada projektnog zadatka za izgradnju dvosmjerne prometnice s pješačkom i biciklističkom stazom. Plan je da izgradnja krene u jesen, kako bi bila puštena u promet u proljeće iduće godine, kada se očekuje i konačni dolazak investitora.

Također, planiraju i projektiranje i izgradnju poduzetničkog akceleratora koji bi se financirao EU sredstvima. „On bi imao 6 do deset proizvodnih hala, a bit će na usluzi startupovima“, rekao je Panian i dodao kako bi njegova gradnja u poduzetničkoj zoni trebala započeti iduće godine.

„U zadnje tri godine naša politika je bila da promoviramo našu poduzetničku zonu. To smo radili na brojnim konferencijama u zemlji i inozemstvu. To je urodilo plodom i naša poslovna zona sada dobiva prve investitore“, zaključuje Panian.

Plan je da konačnu odluku o prodaji zemljišta donese Gradsko vijeće u srpnju. Do tada će se pripremiti sva potrebna dokumentacija i provesti natječaji.

Dodajmo još kako je pored ova dva upita koji su praktički pred dogovorom, stigao i još jedan upit kompanije iz Njemačke za zemljište od 12.000 m2, što je samo dokaz da nova poslovna zona, sudeći po interesu, ima vrlo svijetlu budućnost.

Izvor: B Media

Komentiranje nije dozvoljeno.