ĆORIĆ O SPAJANJU GOSPODARSTVA I ZAŠTITE OKOLIŠA: „Vrijeme je da se okrenemo zelenom gospodarstvu!“

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je novo ministarstvo koje će, prema odluci premijera Andreja Plenkovića, voditi dosadašnji ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić, a objedinilo je dosadašnje Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta te Ministarstvo zaštite okoliša i energetike. Novo ministarstvo već je proglašeno jednim od najvažnijih jer uključuje resore gospodarstva, energetike, klimatskih promjena i zaštite okoliša.

Razvoj gospodarstva više nije moguć ako se on ne promatra komplementarno s održivim razvojem. On mora biti u temeljima razvoja svake nacionalne ekonomije 21. stoljeća i zato se ne treba čuditi da se resor gospodarstva spojio s resorom održivog razvoja – naglasio je Ćorić prilikom gostovanja na HRT-u.

Ćorić se osvrnuo i na kritičare koji smatraju kako će spajanjem ovih dvaju ministarstava zaštita okoliša pasti u drugi plan, rekavši kako su proteklih nekoliko godina jasno dali do znanja da je zaštita okoliša u segmentu Ministarstva zaštite okoliša i energetike itekako važna i da će u budućnosti inzistirati da politike u kontekstu razvoja gospodarstva budu usklađene u smjeru zaštite okoliša i prirode.

–  Vrijeme je da se hrvatsko gospodarstvo okrene uspješnima. Već 30-ak godina bavimo se problemima i naravno da će to biti bitna preokupacija, međutim postoje segmenti koji u ovim kriznim vremenima daju izvrsne rezultate. Mislim da ova financijska omotnica iz Europske unije daje mogućnost da se na bazi jedne nove paradigme zelenog gospodarstva pomogne resorima koji su već sada uspješni – poručio je ministar.

Komentiranje nije dozvoljeno.