COCA-COLA RECIKLIRA: Proizvela je 300 probnih boca

Coca-Cola je predstavila svoju prvu bocu napravljenu od plastike iz oceana. Tvrtka je proizvela 300 uzoraka boca koje su napravljene od morskog otpada, a kojeg su prikupili volonteri i ribari tijekom čišćenja plaža u Španjolskoj i Portugalu.

Ovo je samo početak Coca-Coline priče o korištenju reciklirane plastike u proizvodnji, a plan je da do 2030. godine sve njihove plastične boce budu izrađene od 50% reciklirane plastike. Ovaj probni uzorak od 300 boca uspješno je pokazao kako se čak i najviše degradirana plastika s morskog dna može pretvoriti u nove boce za uporabu, rekli su iz Coca-Cole.

Poboljšane tehnologije recikliranja neizmjerno su uzbudljive ne samo za nas, već i za industriju i društvo u cjelini. Kako se ovo bude razvijalo, gledat ćemo kako se upotrijebljena plastika vraća kao novi materijal, ne samo jednom, nego opet i opet – rekao je Bruno van Gompel, tehnički direktor i direktor nabave u Coca-Coli.

Velike globalne kompanije snose odgovornost za rašireno onečišćenje plastikom stoga NGO sektor pozdravlja slične inicijative koje će doprinijeti smanjenju onečišćenja.

Komentiranje nije dozvoljeno.