Vukovar: Otvorena obalo-utvrda od luke Vukovar do ušća rijeke Vuke

Svjetski dan voda u Vukovaru je obilježen otvaranjem prve dionice rekonstrukcije obalo-utvrde, ukupne dužine dva kilometra, u vrijednosti gotovo 20 mil. KN. Rekonstrukcija obalo-utvrde samo je jedan u nizu važnih infrastrukturnih projekata koji se realiziraju u Vukovaru.

U skladu s ovogodišnjim motom brige o otpadnim vodama, u tijeku je i projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području grada Vukovara te općina Borovo, Bogdanovci i Trpinja vrijedan 50 mil. EUR, kojim će se omogućiti priključenje novih 8.400 stanovnika na javni sustav odvodnje i na uređaj za pročišćavanje otpadnih voda najvišeg stupnja pročišćavanja. Početak projekta na području Vukovarsko-srijemske županije financiran je sredstvima Operativnog programa zaštite okoliša, kojim je vodnom gospodarstvu dodijeljen iznos od gotovo 1,5 mlrd. KN bespovratnih sredstava, od čega je u protekloj godini povučeno više od 1 mlrd. KN bespovratnih sredstava EU.

Ne zaboravljamo i potrebu čovjeka za sretnijim i ugodnijim životom, izjavio je jučer generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković,  te najavio da se ukupno dovršenje projekta u Vukovaru  očekuje do kraja godine.

Komentiranje nije dozvoljeno.