ŠKRLEC ORGANIZIRA KONFERENCIJU O PAMETNIM SELIMA: Digitalno ruho tradicije!

Europska komisija predstavila je u travnju 2017. godine inicijativu za razvoj pametnih sela u EU-u s kojom želi pospješiti digitalizaciju tradicionalne poljoprivrede i na taj način omogućiti razvoj novih poslovnih modela kojim bi se smanjili negativni demografski trendovi u ruralnim područjima. O primjerima i izazovima koncepta ˝pametno selo˝, kao i koordinaciji za prilagodbu zakonodavstva, bit će govora na međunarodnoj konferenciji naziva “Pametna sela – digitalno ruho tradicije” u organizaciji hrvatskog zastupnika u Europskom parlamentu prof. dr. Davora Škrleca koja će se održati u Velikoj vijećnici HGK – Županijske komore Osijek s početkom u 10.00 sati.

Program uključuje zanimljive naglaske poput tranzicije prema zelenoj ekonomiji u ruralnim područjima, digitalnih inovacija i bioekonomije, pametnih eko-socijalnih sela u smislu promicanja socijalnih uključenosti u ruralnim područjima, pametne mobilnosti u ruralnim područjima, a u programu će aktivno sudjelovati i Marijan Kavran, glavni urednik Komunala.

Skupu će se obratiti i Gabrijela Žalac, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije, Republika Hrvatska i Zoran Kovačević, predsjednik Županijske komore Osijek, HGK. Više na www.davor-skrlec.eu

Komentiranje nije dozvoljeno.