POTPISANI UGOVORI ZA CGO LEĆEVICU: 43,5 mil. EUR za otpad u Splitsko-dalmatinskoj županiji

Europskim novcem financira se 322 mil. KN što je 71% od ukupne prihvatljive vrijednosti projekta izgradnje CGO Lećevica, dok će preostali dio sredstava osigurati jedinice lokalne i regionalne samouprave.

U prosincu 2018. godine Ministarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je postupak izravne dodjele za projekt Centar za gospodarenje otpadom Lećevica. Tvrtka Regionalni centar čistog okoliša d.o.o., koja je budući upravitelj Centra dostavila je projektnu prijavu i svu potrebnu dokumentaciju, na temelju čega je ministar zaštite okoliša i energetike dr. sc. Tomislav Ćorić donio Odluku o financiranju. Sustavno gospodarenje otpadom nema alternativu, kazao je ministar Ćorić. Izgradnjom ovoga Centra te osiguravanjem potrebne infrastrukture, na čemu intenzivno radimo posljednjih godinu i pol dana, zatvara se krug koji nam daje pravo vjerovati da će Hrvatska doista ostvariti zacrtane ciljeva u području gospodarenja otpadom, zaključio je Ministar.

CGO Lećevica ima planirani kapacitet MBO od 110.000 t/godišnje, a izradit će se i 6 pretovarnih stanica u Splitu, Sinju, Zagvozdu te na otocima Braču, Hvaru i Visu. U Ministarstvu ističu kao je cilj uspostava jedinstvenog županijskog odlagališta neopasnog otpada, čime će se omogućiti sanacija i zatvaranje svih 15 postojećih neusklađenih odlagališta otpada u ovoj županiji. CGO Lećevica bi trebao biti u funkciji polovinom 2022.

Komentiranje nije dozvoljeno.