NOVI SEMINARI: Zakon o komunalnom gospodarstvu

Zbog velikog interesa gradova, općina i komunalaca, održavaju se seminari o Zakonu o komunalnom gospodarstvu – Sve što trebate znati i kako to primijeniti. 

Seminari će se održati:

  • 19.11.2018. u Hotelu Osijek u Osijeku
  • 21.11.2018. u Hotelu Atrium u Splitu

Novi Zakon o komunalnom gospodarstvu krovni je zakon za komunalno gospodarstvo kojim se uvode nova načela u skladu s kojima su dužne postupati JLS i osobe koje obavljaju komunalne djelatnosti. Mnoga su područja komunalnog gospodarstva do sada bila pod različitim ili kontradiktornim odredbama različitih Zakona i propisa. Novi Zakon usklađen je sa Zakonom o javnoj nabavi, Zakonom o koncesijama, Zakonom o pogrebničkoj djelatnosti i Zakonom o lokalnim porezima.

Uvodne odredbe Novog Zakona definiraju uspostavu komunalnog gospodarstva kao cjelovitog sustava obavljanja komunalnih djelatnosti, građenja i održavanja komunalne infrastrukture, te održavanja komunalnog reda na području JLS.

Toliko važnih promjena povlači i veliki broj nejasnoća koji se sada nameću onima koje Zakon obvezuje. Još puno pitanja muči sve koji su obvezni postupati prema odredbama novog Zakona.

Zato smo pripremili još dva termina za sve koji žele na jednom mjestu saznati sve odgovore. Pozivamo vas na Seminar – Zakon o komunalnom gospodarstvu – sve što trebate znati i kako to primijeniti, u Osijeku 19.11. i u Splitu, 21.11.2018. 

Teme napredne obuke:

  • Novi Zakon o komunalnom gospodarstvu – utjecaj na poslovanje gradova i općina
  • Obveza evidentiranja komunalne infrastrukture
  • Što nam donosi primjena Općeg poreznog zakona u kontekstu utvrđivanja i naplate komunalne naknade – analiza otvorenih pitanja
  • Panel rasprava/okrugli stol

Informacije i prijave na www.spi.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.