NABAVKA AUTOBUSA: EU sredstva za obnovu voznog parka

Autobusnom prijevozniku iz Siska, tvrtki Auto promet, odobreno je bespovratnih 22,8 mil. KN iz europskih fondova za obnovu voznog parka. Tvrtka planira nabaviti 8 midibusa (4 gradska i 4 prigradska), 2 gradska polu niskopodna i 10 prigradskih diesel autobusa s niskom emisijom CO2 koji zadovoljavaju Euro VI normu ispušnih plinova. Cilj projekta je unaprjeđenje prometnih sustava s niskom razinom buke i niskim emisijama CO2.

Od početka godine u mnogim hrvatskim gradovima ulaže se u obnovu voznog parka i modernizaciju javnog gradskog prijevoza. Europska unija daje novac kako bi se u gradskom prijevozu koristili autobusi koji će pridonijeti smanjenoj emisiji CO2, odnosno zagađenju iz njihovih ispuha.

Tako je u Splitu u tijeku nabava čak 52 nova autobusa, od čega će njih 18 ukupne vrijednosti 35,3 mil. KN biti sufinancirano preko Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU u visini 85%, dok je za preostala 34 autobusa odobreno bespovratnih 74 mil. KN EU sredstva preko Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture. Zadarska Liburnija provela je natječaj za kupnju 25 novih autobusa vrijednih ukupno 45 mil. KN, od čega je 36 mil. KN iz fondova EU.

Komentiranje nije dozvoljeno.