DANSKA ISKUSTVA: Štromar otvorio konferenciju ”Pametne JLS”

Veleposlanstvo Kraljevine Danske je u zagrebačkom hotelu Dubrovnik 13.10. organiziralo uspješnu konferenciju o danskim iskustvima u tranziciji prema pametnim i energetski učinkovitim gradovima i općinama. Skoro 200 sudionika okupilo se na ovom stručnom skupu, a ključno predavanje održao je potpredsjednik Vlade RH i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar.

”Kao ministar graditeljstva i prostornoga uređenja sa zadovoljstvom mogu istaknuti da je za investicije u energetsku obnovu osigurano 2,3 mlrd. KN bespovratnih sredstava iz fondova EU, što je u konačnici zapravo oko 5 mlrd. KN ukupnih investicija. Zahvaljujući tim investicijama, očekuje se kvalitetniji život građana i rast građevinskog sektora kao tradicionalno jake hrvatske industrije. Ako želimo ići ukorak s razvijenim svijetom u upravljanju gradovima, moramo konstantno implementirati nova tehnološka znanja”, zaključio je Štromar.

Konferencija ”Pametne JLS i energetski učinkovite industrije” imala je za cilj inspirirati i potaknuti razvoj hrvatskih lokalnih jedinica samouprave te prijenos danskih iskustava i tehnoloških rješenja, istaknuo je Žarko Mašanović iz Veleposlanstva. Program se sastojao od avangardnih tematskih predavanja danskih sudionika te tri panel rasprave hrvatskih i danskih predstavnika lokalnih jedinica samouprave, vodećih poduzeća u pametnim rješenjima, energetskih agencija i HBOR-a. Na konferenciji je postignuta zavidna razina interakcije sudionika i predstavljani su mnogobrojni ogledni primjeri iz prakse prisutnih danskih subjekata.

Konferenciju je partnerski podržao časopis Komunal, koji je krajem kolovoza organizirao trodnevnu studijsku posjetu u Dansku, a sličan projekt bit će realiziran i u kolovozu 2018 godine. Više informacija i prijave na: info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.