KONFERENCIJA O GROBLJIMA:  U Puli se 20.-21.11.2017. obrađuju teme pogrebnih usluga, EU financiranja, uređenja i proširenja grobalja, itd…

Časopis Komunal u suradnji s pulskim gradskim komunalnim poduzećem MONTE GIRO d.o.o. organizira konferenciju na temu upravljanja grobljima i pogrebnim uslugama, 20.-21.11.2017. Pulski stručni skup će kroz dva dana ponuditi zanimljiva predavanja s povijesnim, kulturološkim i antropologijskim temama s jedne te primjene prostorno-planskih, arhitektonskih i tehnoloških rješenja u upravljanju grobljima s druge strane.Važan dio programa odnosi se na financiranje projekata obnove kulturne baštine iz EU fondova, odnosno turističku valorizaciju grobljanske baštine.

Konferencija je jedinstvena prilika za razmjenu iskustava i mišljenja sudionika iz pružatelja pogrebnih usluga, komunalnih tvrtki, jedinica lokalne i regionalne samouprave, državnih i međunarodnih institucija, nevladinih udruga, dobavljača tehnologija te svih ostalih uključenih u pogrebne usluge i očuvanje kulturne baštine.

Tijekom rasprava, predavanja, radionica, panel diskusija i predstavljanja najboljih praksi u hotelu Park Plaza Histria predstavit će se aktualne teme povezane s održavanjem grobalja, hortikulturom i projektima spomeničke obnove te primjene sofisticiranih informatičkih rješenja povezanih s djelatnostima turističkih ruta i općenitog upravljanja grobljima.

www.communal-municipal.com/groblja/

Aktivan doprinos organizaciji Adriatic Cemetery Days daje Turistička zajednica grada Grada Pule koja će za sudionike osigurati bogat popratni turistički i gastronomski program u Istri, a pokrovitelj konferencije je Grad Pula. Očekuje se i uključivanje Istarske županije, Ministarstva kulture, Hrvatskog sabora, HAZU te političkih predstavnika iz Bruxellesa. Više informacija i prijave na: info@komunal.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.