PROČISTAČ U MEĐIMURJU: Končar-inženjering isporučio UPOV od 6,5 mil. EUR

Sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda aglomeracije Čakovec jedan je od najvećih infrastrukturnih projekata u Međimurskoj županiji, vrijedan više od 273 mil. KN (36,4 mil. EUR), od kojih je 73 posto osigurano iz EU sredstava.

Projekt se sastojao od pet glavnih elemenata: rekonstrukcije i modernizacije UPOV-a kapaciteta 75.000 ES do najviše razine pročišćavanja, izgradnje objekata za obradu mulja, proširenja postojeće mreže odvodnje (priključenje više od 8.000 novih korisnika), rekonstrukcije i sanacije postojećeg sustava odvodnje, nabave opreme te nadzora radova. Sredinom godine uređaj za pročišćavanje pušten je u probni rad te je tijekom cjelokupnog razdoblja u skladu s izlaznim parametrima.

Rekonstrukciju i modernizaciju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda u vrijednosti 6,5 mil. EUR izvela je zajednica ponuditelja na čelu s tvrtkom Končar-inženjering za energetiku i transport d.d., Zagreb, dok je radove vrijedne 106 mil. KN (14,1 mil. EUR) na izgradnji nove mreže izveo hrvatski konzorcij na čelu s čakovečkom tvrtkom Tegra d.o.o. Dovršetkom ovog projekta smanjeno je nekontrolirano ispuštanje otpadnih voda u podzemne vode te poboljšano prikupljanje i pročišćavanje otpadnih voda u aglomeraciji radi potpune sukladnosti s Direktivom o odvodnji i pročišćavanju komunalnih otpadnih voda.

Komentiranje nije dozvoljeno.