AKTUALNA PROBLEMATIKA U VODOOPSKRBI I ODVODNJI: Započeo HGVIK-ov godišnji stručno-poslovni skup

U Vodicama je započeo tradicionalni stručno-poslovni skup „Aktualna problematika u vodoopskrbi i odvodnji“ Hrvatske grupacije vodovoda i kanalizacije. Više od 420 sudionika iz svih krajeva Hrvatske u narednim će danima raspravljati o aktualnim sektorskim temama i problemima s ciljem poticanja daljnjih aktivnosti na pripremi i provedbi zakonske i podzakonske regulative.

Uz tematske okrugle stolove i stručne prezentacije, izlaganja i diskusije, veliki značaj ovog skupa predstavljaju i popratna događanja, razna poslovna predstavljanja i izlaganja proizvoda i usluga iz područja vodoopskrbe i odvodnje.

U fokusu ovogodišnjeg skupa su napredne tehnologije u upravljanju vodoopskrbnim sustavima i sustavima odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, upravljanje gubicima, pravni aspekti pripreme i provedbe projekata sufinanciranih sredstvima EU te primjena pojedinih tehnologija pročišćavanja otpadnih voda u praksi.

Na svečanom otvorenju sudjelovali su, među ostalim, generalni direktor Hrvatskih voda mr. sc. Zoran Đuroković, državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva i održivog razvoja dr. sc. Mario Šiljeg te Elizabeta Kos, ravnateljica Uprave vodnoga gospodarstva i zaštite mora.

Skup traje sve do nedjelje, a osim same konferencije, predviđen je i stručni obilazak komunalne infrastrukture.

Komentiranje nije dozvoljeno.