ZAGORSKI VODOVOD PRIPOJIO VIOP: Krenula okrupnjavanja sukladno Uredbi

Sukladno Uredbi i Zakonu o vodnim uslugama određeno je kako su neki isporučitelji vodnih usluga, uključujući i tvrtku dužni pripojiti se preuzimatelju. Na području Zagorja radi se o Zagorskom vodovodu, koji to okrupnjavanje treba provesti u roku od šest mjeseci od stupanja na snagu Uredbe. Stoga je od strane Zagorskog vodovoda obaviještena najšira javnost kako je temeljem Uredbe o uslužnim područjima ista tvrtka određena kao društvo – preuzimatelj tvrtke VIOP d.o.o. na uslužnom području 9, a isto obuhvaća sve gradove i općine u Krapinsko-zagorskoj županiji te općinu Jakovlje u Zagrebačkoj županiji.

Prestanak postojanja tvrtke VIOP
U tom cilju Zagorski vodovod je proveo sve zakonske radnje vezane za pripajanje te je dana 02.01.2024. g. rješenjem nadležnog suda u Zagrebu proveden upis pripajanja trgovačkog društva VIOP trgovačkom društvu Zagorski vodovod, a rješenjem suda je društvo VIOP prestalo postojati. Zagorski vodovod je kao univerzalni pravni sljednik, preuzelo sva prava i obveze pripojenog društva.
Račune za isporuke robe,radova i usluga radova koji su ranije naručeni od strane bivšeg gospodarskog subjekta VIOP, a koje su izvršeni nakon 02. siječnja 2024. godine, potrebno je ispostaviti društvu Zagorski vodovod,koje je kao sektorski naručitelj ujedno i obveznik javne nabave te primjenjuje odredbe Zakon ao elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. Uprava tvrtke je pozvala sve subjekte koji imaju bilo kakva pitanja u vezi s navedenim prijenosom poslovanja s jednog na drugog subjekta da im se obrate na e-mail uprava@zagorski-vodovod.hr

Komentiranje nije dozvoljeno.