VELIKA INVESTICIJA U SPLITU: Postavlja se čak 340 polupodzemnih kontejnera

Grad Split i splitska Čistoća započeli su s akcijom postavljanja 340 polupodzemnih kontejnera na čak 85 lokacija diljem grada. Kontejneri su ranije postavljeni na 15 lokacija, tako da će se po završetku radova kontejneri nalaziti na ukupno 100 gradskih lokacija. „Ovime želimo olakšati građanima odlaganje otpada i motivirati ih da odvajaju kako bismo postigli cilj, a to je da za 3 godine dođemo do 50% odvajanja otpada“, kazao je gradonačelnik Ivica Puljak.

Direktor Čistoće Ivica Karoglan kazao je kako bi postavljanje polupodzemnih spremnika na području cijelog grada, uz stalnu edukaciju građana i provođenje postupka oporabe otpada od strane Čistoće, trebalo olakšati i motivirati građane za odvajanje, čime bi se u konačnici povećala razina odvajanja otpada, a time i čistoće grada.

Foto: Grad Split

Riječ je o Molok spremnicima, koje će isporučiti tvrtka STP d.o.o., a cijeli projekt vrijedan je 7,9 milijuna kuna. Postavljanje spremnika trebalo bi biti gotovo do početka iduće turističke sezone.

Dodajmo još kako će i tijekom 2023. biti ponovno raspisan natječaj za još sto lokacija u gradu i time bi se zaokružio teritorij cijelog grada.

Komentiranje nije dozvoljeno.